Home  |  Disclaimer
 
 
 
 
Actueel
Eigen uitgaven
Werk in opdracht
Vrij werk
Home
 
 

ACTUEEL
 
 

Harry van Zomeren
Hertzogstraat 20
3851  DL  Ermelo

Tel. 0341 267139
of 06 54726577


Referenties


Referentie:
uit de Pieter Scheen 1970
Zomeren van [Harry] geb. 1945 te Amersfoort, woonde en werkte aldaar en thans in Ermelo. Leerling van de academie v. B. K. te Amersfoort o. l. v. Martin Brink. Schildert, aquarelleert en tekent [ook pen en pastel] v.n.l. figuratief werk: figuur, portret, paarden en landschap. [expo collectie: in de kunst van weglaten, of minimaliseren].


Referentie:
uit de Hoefslag 1990
Opvallend in zijn paardenschilderijen [de heer van Zomeren schildert ook in de kunst van weglaten, of minimaliseren], is de mannier waarop hij het karakter van het door hem geschilderde paard weet weer te geven. Als u uw lievelingpaard door hem laat uitbeelden, staat na verloop van tijd dan ook werkelijk uw paard op het doek en niet een paard waarvan alleen kleur en aftekening gelijkenis vertonen met de werkelijkheid. Samen met vele andere gelukkige bezitters van een door hem gesigneerd [en dus geschilderd] schilderij van onze lievelingspaarden , kan ik hem met warmte aanbevelen aan al diegenen die hun dieren zo levendig vereeuwigd willen hebben.


Referentie:
uit Dier en Arts 1993
Een paard is voor Harry van Zomeren schoonheid bij uitstek. Dat gaat in het bijzonder op bij de stamboekpaarden. De laatste jaren heeft hij in dit verband allerlei stoeterijen bezocht. Hele paardenafstammingen geschilderd, vanaf de grootvaderhengst tot en met de kleinzoon. Hengsten zijn in dit geval soms belangrijker dan merries en ook gemakkelijker te volgen. Dat neemt niet weg dat hij ook graag merries met veulens schildert. Zo heeft hij een paar cycli gemaakt van een merrie met haar veulen, van de geboorte van het veulen tot de eerste pasjes. Dat is wonderbaarlijk om te zien en mee te beleven. Zo`n merrie legt bij wijze van spreken een ring van tederheid en bescherming om haar veulen. Zo`n gebeurtenis maakt bij hem veel emoties los en blijft herinnering in het nu, als fascinerend inspirerend!
 
 
Actueel
Eigen uitgaven
Werk in opdracht
Vrij werk
Home
 
     Desing and hosting, SkylarNet Solutions