Home  |  Disclaimer
 
 
 
 
Actueel
Eigen uitgaven
Werk in opdracht
Vrij werk
Home
 
 

ACTUEEL
 
 

Harry van Zomeren
Hertzogstraat 20
3851 †DL †Ermelo

Tel. 0341 267139
of 06 54726577


Biografie Harry van Zomeren


Harry van Zomeren werd te Amersfoort in 1945 geboren.

Het sterrenbeeld Leeuw van Augustus geeft hem kunst- zinnige mogelijkheden mee, op muzikaal en beeldend vlak.

Die energie tot het kunstenaarschap komt al op heel jonge leeftijd tot uitwerking in veel aanleg voor het muzikale, voor het tekenen en schilderen. De belangstelling voor de natuur, vooral naar paarden toe, was een voortdurende inspiratiebron voor hem, ook nu nog. Hij was leerling van Martin Brink op de Academie voor Beeldende Kunsten te Amersfoort. Hij was acht jaar werkzaam als tekenaar op de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek te Amersfoort. Werkt nu al meer dan dertig jaar als zelfstandig Beeldend Kunstenaar, in Ermelo aan de rand van de mooie veluwe.

Van af 1967 exposeerde hij met vrijwerk in diverse galeries. In 1969 op TV in het programma Dier en Vriend, opnamen over het portretteren van springpaarden in stal den Drijver. In 1978 exposeerde hij werk in de kunst van het weglaten. In een heel eigen stijl maakten hij schilderijen in een minimale schetslijn opbouw, met egale achtergrond tint, die het essentiŽle van de paarde vorm, vol beweging, maximaal levendig uit laat komen, dit vereist een volledige kennis in de anatomie van het paard. Doordat de vorm van het paard fragmentarisch wordt weergegeven ontstaat een ruimte gevoel effect, opgaand in de achtergrond wordt het doorschijnend. Deze werken werden geŽxposeerd in binnen en buitenland.

In gallerie "Reflexs" te Parijs trok het werk veel belangstelling Ook op de salon du scheval kwam opdrachtenwerk los, die In een realistische sfeer ter plekke werden geschilderd. In het Zwitserse Crans Montana met de expositie in gallerie "L`etrier" ook daar kwamen opdrachten uit voort.

Sinds 1984 schildert hij goedgekeurde KWPN hengsten. Hij heeft regelmatig exposities op paardensport evenementen, De hengsten keuring in den Bosch, Indoor Brabant, dressuur festival Nijmegen, paard & koets beurs, Jumping Amsterdam, concours Nunspeet, paarden dagen Utrecht. In 1992 ontstaat vrij werk met een symbolische metafysische sfeer.
 
 
Actueel
Eigen uitgaven
Werk in opdracht
Vrij werk
Home
 
     Desing and hosting, SkylarNet Solutions